Kоронки и мостове

imagesCAU29O7B

В Дентал Студио Перфект извършваме протетично възстановяване чрез коронки и мостове.
Материалите, от които могат да бъдат изработени са няколко вида.

 

 

 

Единият вид са металокерамичните коронки и мостове. DentalStudio Perfect мост металокерамика 3Изградени са от вътрешна част- кепе, което се изработва от метални / безникелови хипоалергични хром-кобалтови/ сплави и външна част, изработена от керамика. Този вид конструкции имат добра здравина и естетичност както и много дълъг живот.

 

 

 

 

Друг вид възстановявания са цирконий-керамика. При тях не се използва метал. Кепето се изработва от цирконий, който се реже чрез компютърна фреза, което допринася за голямата им точност. След това, върху изрязаното кепе се наслагват различните слоеве керамика. Цирконий-керамиката също се отличава с изключително добра здравина и естетичност, като тази конструкция максимално се доближава до естествения състав на твърдите зъбни тъкани.

 

DentalStudio Perfect–мост цирконии2

DentalStudio Perfect мост цирконий 1

 

 

 

 

 

 

 

 

В Дентал Студио Перфект предлагаме и трети вид коронки, изцяло керамични. Те се отличават с висока естетичност, наподобяваща тази на естествените зъби, и висока здравина.Този тип корона се изработва чрез оформянето й от единичен блок литиево-дисиликатна керамика. Независимо високите якостни качества, изцяло керамичните коронки са много крехки, поради което се препоръчва да се използват за възстановяване на предни зъби.

керамични коронки2керамични коронки

 

 

 

 

 

 

 

 

Подготовката на един зъб за коронка преминава през няколко етапа.Първоначално стоматолога отнема по-големите обеми твърди зъбни тъкани. Това се извършва най-често под анестезия за да не се усеща болка, а при нужда зъбите се девитализират.При изпиляване на зъбите стоматолога създава праг, в който след това ще легнат крайните части на коронката. Целата е при поставяне на коронката, повърхността на конструкцията да продължава в повърхността на корена на зъба. По този начин липсват отстояния, в които биха могли да попаднат микроорганизми, които да причинят кариозни процеси под бъдещата протетична конструкция, т.к. това би опорочили лечението.

След окончателни озпиляване и финиране на зъбът/зъбите се преминава към вземане на отпечатък, който се изпраща на зъботехник, за изработване на желаната от пациента конструкция. Изработката на зъботехника отнема между 5 и 8 дни, като на пациента се изработват временни конструкции до поставянето на окончателните коронки и мостове.
Готовата конструкция се ажустира в устата на пациента, оценява се нейният интегритет към твърдите зъбни тъкани, както и цветовото съотношение.
Финалния етап е циментиране конструкцията.DentalStudio Perfect мост металокерамика

 

 

 

 

 

 

 

 

111111144444

 

 

Дълготрайността на една протетична конструкция се предопределя от добрата орална хигиена и периодичните визити при стоматолог.